ROB TOGNONI - koncert

Gitarzysta, wokalista, wirtuoz gitary. Urodził się na Tasmanii w r. 1960, gdzie zaczynał swoją muzyczna karierę. Od początku lat 80-tych koncertuje regularnie w Europie, Australii i Stanach Zjednoczonych, Azji, Ameryce Południowej. Konsekwentnie i bezkompromisowo realizuje swoją własną wizję muzyki, bluesa i gitarowego grania. Sam określa swój styl jako power blues-rock. Krytycy na całym świecie są zgodni: Rob Tognoni to jeden z najoryginalniejszych artystów na blues-rockowej scenie. Jego płyta nagrana wspólnie z Dave Hole' w 1994 r. była pierwszą w jego dorobku, która uzyskała status złotej!!! Tognoni nagrał kilkanaście płyt autorskich, regularnie występuje na większości najbardziej prestiżowych festiwalach bluesowych na świecie, każdego roku koncertuje w większości krajów Starego Kontynentu, jest laureatem wielu nagród muzycznych. Udziela się jako muzyk sesyjny.


Podczas polskiej trasy koncertowej z Robem Tognoni wystąpią cenieni polscy muzycy:

Łukasz Gorczyca - bass ( współpraca m.in. Wheatbread Johnson, Terry Man, Alvon Johnson, Griff Hamlin, Pete Brown, Keith Thompson Chuck Frazier i inni)

Tomek Dominik – drums (współpraca m.in. R. Przemyk, Pudelsi, Terry Man, Homo Twist, W. Johnson i inni)

Wybrana Dyskografia:
STONES & COLOURS - 1995 European Release (Provogue)
HEADSTRONG - 1997 European Release (Provogue)
LIVE AT THE TWILIGHT - 1999 European Release (Provogue)
MONKEYGRINDER - 2001 European Release (Provogue)
RETRO SHAKIN' - 2003 (Independent)
LIVE IN EUROPE - 2005 European, North American Release (Dixiefrog)
IRONYARD - 2006 (Electric Renegade)
CAPITAL WAH - 2007 (Independent)
LIVE AT THE BLUES GARAGE - 2009
2010DB – 2010



-> WWW.ROBTOGNONI.COM <- -> OBEJRZYJ TELEDYSKI <-

8 marca 2014 r.
godz. 19:00
bilet 10zł w sprzedaży od 3 marca 2014 r.